Έμπνευση – Κέικ αυγών

Κέικ αυγών

ΥΛΙΚΑ

  • 8 αυγά
  • Μπέικον
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 ντοματίνια
  • 1½ dl. κρέμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο
  • Λάδι
  • Σκούρο ψωμί ή ψωμί σίκαλης
  • Σχοινόπρασο
  • Μουστάρδα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα
  2. Βάζουμε βούτυρο στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί
  3. Ρίξτε την κρέμα στο μπολ και προσθέστε πιπέρι και αλάτι πριν ξαναχτυπήσετε
  4. Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι
  5. Ετοιμάστε το μπέικον και αρχίστε να το τηγανίζετε
  6. Βάζουμε το τηγάνι με τα αυγά στο φούρνο στους 180°C βαθμούς (στον αέρα) για περίπου 15 λεπτά
  7. Κόψτε το κρεμμύδι και τηγανίστε το με 1 κουταλιά λάδι
  8. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και τηγανίστε τις με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε.
  9. Ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο και ετοιμάστε το ψωμί
  10. Όταν είναι έτοιμα τα αυγά, ετοιμάστε το πιάτο και προσθέστε τη γαρνιτούρα και τη μουστάρδα/li>

Γραμμένο από: Onyx Cookware