Έμπνευση – Γκουρμέ Hot Dogs

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΚΟΥΡΜΕ HOT DOGS

ΥΛΙΚΑ

  • 3 dl νερό
  • 1 dl γάλα
  • 50 γρ. μαγιά
  • 0,50 dl ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. αλεύρι γκράχαμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 450 γρ. αλεύρι σίτου
  • 1 αυγό, για το γλάσο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
  • Γέμιση για Hot Dog
  • 12 Βιεννέζικα λουκάνικα
  • Κέτσαπ
  • Μουστάρδα
  • Kimchi
  • Τουρσί με κόκκινο λάχανο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 2 κρεμμύδια, για τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Ανακατέψτε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, προσθέστε το γάλα, το λάδι και τα αυγά. Ανακατέψτε το αλεύρι γκράχαμ, το αλάτι, το κάρδαμο και τη ζάχαρη ξεχωριστά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα στο μείγμα της μαγιάς. Ανακατέψτε το σιτάλευρο και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη.
  2. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα μπολ για 40 λεπτά. Σχηματίστε 12 μακρόστενα ψωμιά λουκάνικου. Χρησιμοποιήστε λίγο λάδι στο τραπέζι και στα χέρια σας αντί για αλεύρι για ζύμωμα, ώστε να μην στεγνώσουν τα ψωμιά.
  3. Αφήστε τα ψωμιά λουκάνικου να φουσκώσουν σε ένα ταψί με λαδόχαρτο για 30 λεπτά, αλείψτε με τα χτυπημένα αυγά και τέλος πασπαλίστε με σουσάμι. Ψήστε τα ψωμιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15–18 λεπτά.
  4. Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα στη μέση. Στη συνέχεια κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε ενώ σιγοβράζουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και λίγο νερό και τηγανίστε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά. Αυτό χρειάζεται περίπου 10 λεπτά.
  5. Αλατοπιπερώστε και σερβίρουμε αμέσως από το τηγάνι.
  6. Τηγανίστε τα λουκάνικα στο τηγάνι και όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το τηγάνι και τα βάλτε τα στα ζεστά, φρεσκοψημένα ψωμιά που ανοίξατε στη μέση.
  7. Στη συνέχεια, προσθέστε τη γέμιση στο hot-dog σας. Θυμηθείτε τα τηγανητά κρεμμύδια, κέτσαπ, μουστάρδα και το αγαπημένο σας τουρσί.
  8. Καλή όρεξη!

Γραμμένο από: Onyx Cookware