Έμπνευση – Σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί

Σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραμμάρια κόκκινο λάχανο
  • 100 γρ. τουρσί παντζαριού μάρκας Kattinge Kraut
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 1 μήλο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 100 γρ. σύκα (φρέσκα ή αποξηραμένα)
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 120 γρ. φρέσκα μούρα (στο βίντεο είναι βατόμουρα, αλλά όλα τα μούρα θα λειτουργήσουν)
ΛΑΔΟΞΙΔΟ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 0,5 κουταλιά της σούπας ξύδι μήλου
ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΣΧΑΡΑΣ
  • 180 γρ καλό κατσικίσιο τυρί σε κύλινδρο
  • 10 καρύδια
  • Λίγο μέλι
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
  • Ένα υπέροχο ψωμί – κατά προτίμηση φρυγανισμένο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Ξεκινήστε ενεργοποιώντας το φούρνο στους 190°C (στον αέρα)
  2. Κόψτε το κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια και βάλτε τα στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Ή μέχρι να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ, κόψτε σε φέτες το κόκκινο λάχανο και ανακατέψτε με τα φύλλα παντζαριού σε ένα μπολ.
  3. Φρυγανίστε τα φουντούκια στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σκάει η φλούδα. Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν. Η φλούδα αφαιρείται ευκολότερα όταν τα φουντούκια είναι παγωμένα.
  4. Χτυπάμε τη βινεγκρέτ.
  5. Τα σύκα, τα κόκκινα κρεμμύδια και τα μήλα κόβονται σε σωστά μεγέθη και αναμιγνύονται στη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, τα φουντούκια, το φρέσκο θυμάρι και τα φρέσκα μούρα.
  6. Πασπαλίστε το κατσικίσιο τυρί με τα καρύδια και περιχύστε τα με λίγο μέλι. Σερβίρετε το κατσικίσιο τυρί με σαλάτα και μερικές φέτες καλό ψωμί.
  7. Διακοσμήστε το πιάτο με φρέσκο θυμάρι.
  8. Καλή όρεξη!

Γραμμένο από: Onyx Cookware