Εμπνευση – Vegan τηγανίτες μπανάνα-σοκολάτα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ VEGAN ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΜΠΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπανάνα
  • 1 φλιτζάνι γάλα βρώμης
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι Αγαύης
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Μια χούφτα βατόμουρα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κόψτε την μπανάνα στη μέση και ανακατέψτε την με ένα φλιτζάνι γάλα βρώμης. Όταν είναι έτοιμα ρίξτε τα σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι ολικής άλεσης, το σιρόπι αγαύης και τη σκόνη κακάο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε ξανά. Η ζύμη πρέπει να έχει μια παχιά σύσταση.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  3. Βάζετε 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά για να φτιάξετε τηγανίτες αμερικανικού τύπου. Η ποσότητα επαρκεί για περίπου 2–3 κάθε φορά. Τηγανίζουμε από κάθε πλευρά για 2–3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με σιρόπι στο μισό, και με μπανάνα και μούρα το άλλο μισό αν θέλετε.
  4. Καλή όρεξη!

Γραμμένο από: Onyx Cookware